Page 59 - Eden_05_2016
P. 59
EDEN prezentuje Zanim kupisz Kupuj migdały pakowane, by móc sprawdzić, czy nie są przeter- minowane. Z migdałów sprzedawanych na wagę bardzo szybko utleniają się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), wskutek czego orzechy tracą swoje właściwości zdrowotne. Nie poddawaj migdałów obróbce termicznej, jak gotowanie, pie- czenie czy prażenie. W wysokiej temperaturze NNKT tracą proz- drowotne właściwości. Uważaj na pleśń na migdałach – może być przyczyną poważnych dolegliwości układu pokarmowego. Jeśli więc migdały mają ple- śniowy, zatęchły lub nietypowy smak, lepiej ich nie jedz. 58-61_migdaly_artykul_rewizja_Kneipp.indd 59 2016-05-12 12:47:47
   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64